Τζ. Κόντε: Η κατάσταση δεν είναι εύκολη - Μπορεί να έκανα λάθη αλλά προσπάθησα

Τζ. Κόντε: Η κατάσταση δεν είναι εύκολη - Μπορεί να έκανα λάθη αλλά προσπάθησα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε άρχισε την παρέμβασή του στην βουλή της Ρώμης, από την οποία και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του.

Προσερχόμενος στο μέγαρο της ιταλικής βουλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και με αναφορά στην αποχώρηση του κόμματος Ματέο Ρέντσι από την κυβέρνηση, ο Κόντε δήλωσε: «η κατάσταση δεν είναι εύκολη, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην χώρα και στα μέλη του κοινοβουλίου».

Σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στην Γερουσία, θεωρείται αβέβαιο.

«Δεν θεωρώ ότι μπορεί να μην έκανα λάθη. Αλλά προσπάθησα, με όλες τις δυνάμεις μου, να προσφέρω τη μέγιστη δυνατή προστασία στους πολίτες μας», τόνισε πριν λίγο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την ομιλία του στην βουλή της Ρώμης.

«Το να προστατέψουμε ως κύρια προτεραιότητα την δημόσια υγεία, ώστε να διατηρηθεί και ο παραγωγικός ιστός της χώρας, ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή», πρόσθεσε ο Κόντε.

Κατά την παρέμβασή του στην βουλή της Ρώμης, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουμε την κρίση αυτή. Τώρα, όμως, γυρίζουμε σελίδα. Η χώρα μας αξίζει μια κυβέρνηση η οποία να χαρακτηρίζεται από συνοχή και να μπορέσει να εργασθεί ακούραστα για την ευημερία των πολιτών και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στην βουλή της Ρώμης, ο Ιταλός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους νέους γερουσιαστές και βουλευτές επιθυμούν να στηρίξουν την κυβέρνησή του, ώστε να μην αναγκαστεί, ουσιαστικά, να υποβάλει παραίτηση.

«H κυβέρνησή μας χρειάζεται την μέγιστη συνοχή και στήριξη στο κοινοβούλιο. Όποιος θέλει να συμβάλει σε αυτή την προοπτική, οι πολιτικές δυνάμεις με καλή θέληση, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρουν την στήριξή τους ενάντια στον εθνικισμό και υπέρ της ευρωπαϊκής τοποθέτησης της χώρας μας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Κόντε κατέστησε σαφές ότι απευθύνεται σε πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό, φιλελεύθερο και σοσιαλιστικό προσανατολισμό, «με στόχο να μπορέσει η χώρα να κάνει μια νέα αρχή και να επουλωθεί η πληγή που προκάλεσε η πολιτική αυτή κρίση».

Επιβεβαιώνεται, ουσιαστικά, ότι με το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι έχει διακοπεί κάθε διαπραγμάτευση και ότι ο Κόντε προσβλέπει στη στήριξη νέων, κεντρώων και προοδευτικών βουλευτών και γερουσιαστών.