Τσιάρας: Όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια δεν συνιστούν δικαιολογία εφησυχασμού

Τσιάρας: Όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια δεν συνιστούν δικαιολογία εφησυχασμού

«Η δικαιοσύνη αλλάζει και μαζί της αλλάζει η χώρα, ο κρατικός μηχανισμός και η δημόσια διοίκηση», τόνισε από το βήμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Τον Ιούλιο του 2019 οι πολίτες μάς ανέθεσαν μία δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε το κράτος. Αναλάβαμε τη δέσμευση να επιχειρήσουμε χωρίς φόβο για τις αναγκαίες τομές», σημείωσε.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επιλογές της κυβέρνησης στην ηγεσία της δικαιοσύνης, στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, στα εξωδικαστικά εργαλεία για την αποφόρτιση της δικαιοσύνης, στη σύσταση ειδικών τμημάτων, στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην υιοθέτηση νέου κώδικα δικαστικών υπαλλήλων.

«Η κοινή μας προσπάθεια παράγει ήδη αποτελέσματα που καταγράφονται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις. Το επίπεδο αντίληψης για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης έχει αυξηθεί σε επίπεδα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η αρχή του κράτους δικαίου ισχυροποιείται», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια δεν συνιστούν δικαιολογία εφησυχασμού αλλά πρέπει να γίνουν εφαλτήριο για ταχύτερα βήματα».