ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Κανείς δεν επιλέγει πού θα είναι φυλακισμένος

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Κανείς δεν επιλέγει πού θα είναι φυλακισμένος

«Κανείς δεν γίνεται να επιλέγει τον τρόπο ή τον χώρο στον οποίο θα είναι φυλακισμένος», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας για το αίτημα μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα παραμένει ένα ισχυρό κράτος που διαφυλάσσει με κάθε τρόπο τα ανθρωπινά διακαιώματα. Κάθε άλλη συζήτηση ετεροπροσδιορίζει την ουσία και δημιουργεί συνθήκες διχασμού της κοινής γνώμης για κάτι το οποίο η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει μόνο λόγο».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Action24, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας το αίτημα της Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου του αρχιεκτελεστή της «17Ν», για πολιτική παρέμβαση στο αίτημα του πελάτη της, υπογράμμισε πως «η κα Κούρτοβικ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική διότι με το Προεδρικό Διάταγμα του 81/2019, όλες οι αρμοδιότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης που αφορούν το σωφρονιστικό σύστημα έχουν μεταφερθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

«Σε ένα Κράτος Δικαίου η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη δεν μπορούν να εκβιάζονται. Η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να της έχουμε εμπιστοσύνη», επισήμανε ο κ. Τσιάρας.

Σχετικά με τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για πολιτική παρέμβαση στην υπόθεση Κουφοντίνα και παραμερισμό του Νόμου, ο κ. Τσιάρας είπε πως για αδικήματα που έχει επιληφθεί η ίδια η Δικαιοσύνη δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής παρέμβασης.  «Στο κράτος δικαίου υπάρχει συγκεκριμένοι νόμοι και κανόνες μέσα στους οποίους πρέπει να κινούνται οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, ο Υπουργός σχολίασε ότι το νέο νομοσχέδιο βασίζεται σε τέσσερις καινοτομίες οι οποίες θα εξασφαλίσουν και στους δυο γονείς, που χωρίζουν, τη δυνατότητα να επιλύουν με τον πλέον ειρηνικό τρόπο το ζήτημα της συνεπιμέλειας και της γονικής μέριμνας, αποφεύγοντας έτσι τις προστριβές που μπορούν να δημιουργήσουν ψυχολογικά τραύματα στο παιδί. 

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή Briefing του Action24