Τσελίκ: Δεν αφορά τους Έλληνες η απεικόνιση της Αγίας Σοφίας στα τουρκικά διαβατήρια

Τσελίκ: Δεν αφορά τους Έλληνες η απεικόνιση της Αγίας Σοφίας στα τουρκικά διαβατήρια

«Ως ενδιαφέρουσα νοοτροπία» χαρακτήρισε τις αναφορές στην Ελλάδα για την απεικόνιση της Αγίας Σοφίας ως τζαμί στα νέα τουρκικά διαβατήρια ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος και διερωτήθηκε γιατί απασχολεί τους Έλληνες το θέμα για να προσθέσει πως το μνημείο βρίσκεται στην περιοχή κυριαρχίας της Τουρκίας.  

Σύμφωνα με το anadolu κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου και ερωτηθείς σχετικά για το θέμα  ο Τσελίκ απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριο μας. Έχει γίνει κάτι πολύ ωραίο, Κάτι σωστό. Γιατί απασχολεί τους Έλληνες που απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κυριαρχίας της Τουρκίας; Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι ενδιαφέρουσα», είπε 

Συγχαίροντας όλους όσοι συνέβαλαν στην παρουσία του τζαμιού της Αγίας Σοφίας στα διαβατήριά τους, ο Τσελίκ είπε: «Δεν υπάρχει θέμα να αντιδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Στην πραγματικότητα, το ίδιο έκαναν όταν άνοιξε η Αγία Σοφία. Αυτό είναι θέμα κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν αφορά τους Έλληνες», επανέλαβε.