Τσακρής: Άνθρωποι επέλεξαν να νοσήσουν για να μην εμβολιαστούν

Τσακρής: Άνθρωποι επέλεξαν να νοσήσουν για να μην εμβολιαστούν

Υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που γνωρίζω ότι επέλεξαν να νοσήσουν για να μην εμβολιαστούν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ  Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας για τους εμβολιασμούς και το αντιεμβολιαστικό κίνημα στον ΣΚΑΪ, ενώ παράλληλα επέρριψε την έκρηξη της πανδημίας στην έλλειψη περιοριστικών μέτρων και όχι στην εποχή.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν γνωρίζει περιπτώσεις πολιτών που απέκτησαν μαϊμού ράπιντ τεστ για να αποφεύγουν τους ελέγχους, ο καθηγητής αποκάλυψε πως γνωρίζει περιστατικά ατόμων που προχώρησαν στην επιλογή να νοσήσουν επίτηδες ωστέ να μην κάνουν το εμβόλιο, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλώς επικίνδυνο

Για την πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι είναι λογικό να παρατηρείται μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού λόγω της εποχής, αλλά και λόγω της απουσίας αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα μέρη όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως «η διασπορά γίνεται κυρίως από τους ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένοι νοσούν γιατί η ανοσία απέναντι στον ιό με το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά»

Για την τρίτη δόση ανέφερε πως τα αντισώματα που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά της δεύτερης και όπως είπε αυτό απέδειξε και το παράδειγμα του Ισραήλ.

Η προστασία απέναντι στο ιό δεν αφορά μόνο τον εμβολιασμό, επεσήμανε ο κ. Τσακρής καθώς αυτή ενισχύεται και από τα φάρμακα ήτα χάπια που θα βοηθήσουν στη διαχείριση αυτή της πανδημίας, τα περιοριστικά μέτρα και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ.