8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Τσακαλώτος για Ανδρουλάκη: Ζήτω που καήκαμε - Τι απαντά το ΚΙΝΑΛ

Τσακαλώτος για Ανδρουλάκη: Ζήτω που καήκαμε - Τι απαντά το ΚΙΝΑΛ

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς συγκρουσιακούς τόνους έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη κλείνοντας το μάτι στο ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπολύει σκληρή επίθεση και καταλογίζει στον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ ότι δεν έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο.

Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook.

ΚΙΝΑΛ: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά

Σκληρή ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ με αφορμή ανάρτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη πως δεν έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση , όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς» και προσθέτει χαρακτηριστικά: Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει…

Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση , όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς προϊόν της συνήθειας τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο.

Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.