M. Τσαβούσογλου: «Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο»

M. Τσαβούσογλου: «Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο»

Την πρόθεση της Άγκυρας να ανοίξει την κλειστή Αμμόχωστο στα Κατεχόμενα, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του CNN Turk για το εάν η Άγκυρα θα ανοίξει την Αμμόχωστο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε «ναι γίνονται προετοιμασίες, η Αμμόχωστος θα ανοίξει».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, πρόσθεσε επίσης, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι τουρκικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο και πως κανείς δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στην Άγκυρα. «Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Τσαβούσογλου επισκέφθηκε την Αμμόχωστο στα Κατεχόμενα. Η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους ενέκρινε πρόσφατα το διορισμό ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία θα διεξάγει μελέτη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Είχε προηγηθεί η προαναγγελία του Τούρκου ΥΠΕΞ, μέσω twitter, για εγκαθίδρυση «προξενείου» στην Αμμόχωστο προκειμένου να «εξυπηρετούνται» οι κάτοικοι στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας. 

Χθες το βράδυ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, φορείς της Αμμοχώστου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Λεμεσό, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης στους τουρκικούς σχεδιασμούς για την πόλη τους.