Τσαβούσογλου: Εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο - Φραστικό επεισόδιο με Ανδρουλάκη

Τσαβούσογλου: Εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο - Φραστικό επεισόδιο με Ανδρουλάκη

Εκτός ορίων συνεχίζει να κινείται η Τουρκία, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας χθες ενώπιον ευρωβουλευτών, να εμφανίζεται προκλητικός πριν καν ξεκινήσει τις εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον Ελλάδας, Γαλλίας και Κύπρου. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της σύνδεσης με το γραφείο του, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η εικόνα του Τούρκου ΥΠΕΞ αλλά και ένα γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία και δεξιά τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο...

Την εικόνα εντόπισε Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων και αντέδρασε έντονα. «Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!» είπε προς τον προεδρεύοντα Μακάλιστερ.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» κάτι το οποίο δεν έπεισε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Τελικώς, μετά τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.

Στη συνέχεια ακολούθησε φραστικό επεισόδιο εντός του ευρωκοινοβουλίου μεταξύ του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως κατά την παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του.

Όταν ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρήθηκε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τού απάντησε προκλητικά «αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω τότε να βγω έξω». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανταπαντήσει ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου υπερέβη το όριο, μιλώντας συνολικά 42 λεπτά, δεν επέτρεψε σε κανέναν ευρωβουλευτή να υποβάλει ερωτήσεις.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί αυτό στη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.