7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Τροπολογία για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού για τις ανάγκες των εμβολιασμών

Τροπολογία για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού για τις ανάγκες των εμβολιασμών

Τη δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέχρι τις 31/7/2021, για τις ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε, και αφορά την κύρωση της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση «παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δύο έτη και δυνατότητα παράτασης, στο πλαίσιο των Επιχειρισιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών, για την κάλυψη των εκτάκτων και άμεσων αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών, στους οργανωμένους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τα Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, για την κύρωση των δωρεών συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση για τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς» και της Μαριάννας Λάτση για το «Θεαγένειο».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25 ψήφισαν «παρών» ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ