Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε η αστυνομία την επίθεση στο Ρέντινγκ
Βρετανία

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε η αστυνομία την επίθεση στο Ρέντινγκ

Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μετέδωσε το BBC.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα αναλάβει την έρευνα, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ που είχε πει στο BBC ότι «το περιστατικό, επί του παρόντος, δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια». 

Ένας 25χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση. Πηγή ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο άνδρας αυτός, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, είναι Λίβυος.

Eνώ η  Τάνια Μπάσετ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε πιο συγκεκριμένα ότι ο ύποπτος είναι Λίβυος πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Η ίδια πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του BBC και άλλων μέσων ενημέρωσης  μάλιστα αναφέρουν ότι ο συλληφθείς ήταν αιτών άσυλο και έχει καταδικαστεί για βία, γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της ποινής θα μπορούσε να έχει απελαθεί.

Η έρευνα συνεχίζεται. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 40 αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του συλληφθέντος στο Ρέντινγκ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος χαρακτήρισε αποτρόπαιο το περιστατικό, είχε σήμερα συνάντηση με αξιωματούχους ασφαλείας, με υπουργούς πρώτης γραμμής και με στελέχη της αστυνομίας για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατάστασης, είπε ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί ότι αρχικά τόσο η αστυνομία όσο και η κυβέρνηση είχαν ανακοινώσει ότι το συμβάν δεν παραπέμπει σε τρομοκρατία. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ένας άνδρας κατευθύνθηκε ξαφνικά προς το μέρος που καθόταν μια παρέα 8 με 10 ατόμων και άρχισε να τους μαχαιρώνει.