7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Τρίτη δόση εμβολίου: Ξεκινά η χορήγηση - Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Τρίτη δόση εμβολίου: Ξεκινά η χορήγηση - Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Με τους υγειονομικούς και με τα άτομα άνω των 60 ετών θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της χορήγησης της τρίτης δόσης σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πλατφόρμα θα ανοίξει για αυτούς που ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά ταυτόχρονα έχουν κλείσει το χρονικό διάστημα των 6 μηνών από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Επίσης επισήμανε πως δεν θα αποστέλλεται sms σε όσους πληρούν τις προυποθέσεις για εμβολιασμό με την τρίτη δόση αλλά θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία με το κλείσιμο των ραντεβού με είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα ή μέσω των φαρμακείων: «η λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται το 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση», ανέφερε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επέκταση της τρίτης δόσης και σε άλλες ομάδες, τόνισε πως εφόσον γίνουν διαθέσιμα τα επιστημονικά δεδομένα από κλινικές έρευνες που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο, θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί άνοιγμα της 3ης δόσης για τον γενικό πληθυσμό.

Όπως είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται κυρίως με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόνα τι θα ισχύσει για όσους εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson andJohnson.

Διαβάστε ακόμη:

Κρίστιαν Ντρόστεν: Σενάρια για πέμπτο κύμα πανδημίας τον Οκτώβρη