Τρία χρόνια liberal.gr

Τρία χρόνια liberal.gr

Ξημερώνοντας η 2α Νοεμβρίου του 2015 ένα site γεννήθηκε και ένας… φούρνος γκρεμίστηκε! Το liberal.gr βγήκε στον αέρα. Από τότε δεν μας εγκαταλείψατε ποτέ! Τρία χρόνια βαδίζουμε βήμα – βήμα και σας ευχαριστούμε θερμά γι'' αυτό. Αλλάξαμε κάτι στον χώρο της Ενημέρωσης; Για να διαβάσουμε τι λένε για μας! Τέτοια μέρα…

Το liberal.gr γεννήθηκε μέσα σε μία τρελή κατάσταση. Μόλις είχαμε ζήσει ένα φοβερό και τρομερό καλοκαίρι. Το «όχι» ενός παράτυπου δημοψηφίσματος είχε γίνει «ναι», έχοντας προηγηθεί ένα τρελό εξάμηνο με τον βαρουφάκη και την παρέα του. Λίγο πριν οι δυνάμεις του … ροζ στρατού καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ξεκινήσει την πορεία του προς την… κεντροδεξιά. Μέσα σε αυτά τα γεγονότα ξεπρόβαλε και το liberal.gr.

Την πρώτη ημέρα της έκδοσής μας φιλοξενήσαμε μία συνέντευξη του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος έβαζε για πρώτη φορά στο πολιτικό λεξιλόγιο την λέξη «στασιμοπληθωρισμός» και άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ευάγγελος Βενιζέλος

«Με καθαρό αξιακό και πολιτικό στίγμα, οξυμένη ευαισθησία και τεκμηριωμένη μαχητικότητα, το liberal κατάκτησε και επιβεβαιώνει καθημερινά, με επιτυχία, τη θέση του στη ψηφιακή ενημέρωση.»

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ανεξαρτήτως των όποιων διαφορών στις ιδεολογικές τοποθετήσεις μου με το Liberal, εκτιμώ την δημοσιογραφική προσπάθεια την οποία καταβάλει, και το γεγονός ότι αποτυπώνει και εκφράζει στις γραμμές έναν σπάνιο πλουραλισμό πολιτικών θέσεων, εκτιμήσεων και προγραμματικών επιλογών. Αυτό που χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο σήμερα είναι μέσα ενημέρωσης τα οποία να μην εξαρτώνται από συμφέροντα ούτε να είναι ενσωματωμένα σε διαπλεκόμενες νοσηρές καταστάσεις. Ελπίζω και εύχομαι, το Liberal να συνεχίσει την αντικειμενική, πλουραλιστική και υπεύθυνη προσπάθειά του. 

Θόδωρος Σκυλακάκης

Εδώ και 3 χρόνια οι φιλελεύθεροι άνθρωποι στη χώρα απέκτησαν επιτέλους ένα μέσο ενημέρωσης  που τους εκφράζει με τρόπο γνήσιο, ελεύθερο και ακηδεμόνευτο. Ένα μέσο ενημέρωσης με μαχητικότητα, ήθος, ρεαλισμό και εξαιρετική ποιότητα, που αγκαλιάζεται καθημερινά από πολλές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Είναι η πρώτη φορά που χάρη στο Θανάση Μαυρίδη δεν αποκτήσαμε μόνο μια γνήσια φιλελεύθερη φωνή στα ΜΜΕ, αλλά ανακαλύψαμε ότι είμαστε πολλοί περισσότεροι απ' ό,τι νομίζαμε. Να τα κατοστίσετε, 100 χρόνια ελευθερίας.

Κωστής Χατζηδάκης

Σε μια χώρα που επί δεκαετίες ηγεμόνευαν οι ιδέες της αριστεράς, το Liberal.gr είναι ένα φιλελεύθερο βήμα. Μια ιστοσελίδα που μπορούν να ακουστούν θέσεις υπέρ της ελευθερίας, των δικαιωμάτων, της ελεύθερης οικονομίας, των ιδεών που έχουν επικρατήσει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Στην Ελλάδα του σήμερα το Liberal είναι μια φωνή εναντίον του λαϊκισμού, του κρατισμού, της αυθαιρεσίας των κυβερνώντων. Στην Ελλάδα του αύριο, μπορεί να είναι μια πηγή έμπνευσης, ένας χώρος που θα κρίνονται ανοικτά και υπεύθυνα οι πολιτικές που θα επιδιώξουν να μας βγάλουν οριστικά από το τέλμα και να φέρουν την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Σας χρειαζόμαστε και σήμερα και αύριο. Χρόνια πολλά Liberal!

Άδωνις Γεωργιάδης

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων λειτουργίας του «liberal.gr», θα ήθελα να συγχαρώ τον φίλο μου Θανάση Μαυρίδη και το δημοσιογραφικό επιτελείο του για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι σήμερα πιο επιβεβλημένες από ποτέ. Σε όσους προσπαθούν να ελέγξουν κάθε φωνή ενημέρωσης, η δική σας παρουσία είναι η πιο ηχηρή απάντηση. Συνεχίστε το δύσκολο έργο της ενημέρωσης!

Ανδρέας Λοβέρδος

«Πώς να σηματοδοτηθούν αλήθεια τρία χρόνια σπουδαίας ενημέρωσης από τριάντα λέξεις; Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Γι' αυτό προχώρα δυνατά LiberalGr! Αξίζεις πολλά και το αποδεικνύεις κάθε μέρα, κάθε στιγμή της επικαιρότητας».

Άννα Διαμαντοπούλου
Liberal: Φιλελεύθερος-η – ο. Η πιο ταλαιπωρημένη λέξη στο ελληνικό πολιτικό λεξιλόγιο έδωσε προφητικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα του liberal.gr. Τρία χρόνια μετά παντού η συζήτηση αφορά την φιλελεύθερη και μη φιλελεύθερη δημοκρατία. Επιτυχίες, αλήθειες, καινοτομίες η ευχή μου.

Γιώργος Κουμουτσάκος
Σε μια εποχή που ο καταιγισμός της πληροφορίας αλλά και της παραπληροφόρησης δυσκολεύει την ανάδειξη των πραγματικών και ουσιαστικών ειδήσεων, η διεισδυτική δημοσιογραφία του liberal.gr πραγματικά προάγει την «ελεύθερη ενημέρωση». Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες.  

Λευτέρης Αυγενάκης 

Με τη συμπλήρωση τριών ετών λειτουργίας, σας συγχαίρω για την επιτυχημένη πορεία του Liberal. Η συμβολή σας στην ανάδειξη θεμάτων και την τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών με εμπεριστατωμένα άρθρα και επιστημονικές αναλύσεις είναι εξαιρετικά σημαντική. Η διάδοση απόψεων που ενστερνίζονται τις δημοκρατικές αξίες και τις αρχές του φιλελευθερισμού είναι ανεκτίμητη, ιδίως σε μια περίοδο που ο τύπος (ηλεκτρονικός-έντυπος) διέρχεται πρωτοφανή κρίση. Η καταξίωση και η διευρυμένη αξιοπιστία στη συνείδηση των αναγνωστών είναι, και είμαι βέβαιος θα παραμείνει, αδιαμφισβήτητη. Τις θερμότερες ευχές μου για μια εξίσου δυναμική και δημιουργική πορεία, που θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια.

Γιάννης Μανιάτης

Η παρουσία του liberal σήμανε για μένα μια πολύ ενδιαφέρουσα πηγή αποκάλυψης αξιόπιστων πληροφοριών, τεκμηριωμένων αναλύσεων και ανοιχτόμυαλης προσέγγισης των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την πατρίδα και την οικονομία μας. Θεωρώ ότι η ύπαρξή του κάλυψε ένα σημαντικότατο κενό στην αντικειμενική και αξιόπιστη πληροφόρηση όσων νοιάζονται για το αύριο της χώρας πέρα και πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες κάθε είδους. Θερμά συγχαρητήρια και ένα ευχαριστώ για τις βοήθειες στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό μου έργο.

Κώστας Υφαντής

Γνήσιο τέκνο της κρίσης και της οργής! Ακατάλληλο για "αγανακτισμένους" και ψεκασμένους. Μισητό για συντηρητικούς και αποχαυνωμένους. Πρόκληση για σκεπτόμενους. Ψυχοθεραπευτικό για όσους και όσες επιμένουν να ελπίζουν σε μια φιλελεύθερη Ελλάδα, σε μια ευρωπαϊκή πατρίδα.

Κώστας Μήλας

Χρόνια πολλά και καλά στο liberal μας με πολλές αποκλειστικές πρωτιές! Ο γράφων γνωρίζει από πρώτο χέρι την εργατικότητα και την επαγγελματική ευσυνειδησία των παιδιών στο liberal. Δεν είναι ένα απλό site με νέα. Δημοσιεύει κριτική ανάλυση οικονομικών νέων ρίχνοντας έτσι φως σε πολλές πτυχές της οικονομίας. Πολύχρονοι παιδιά!!!

Γιώργος Παγουλάτος

Η αρθρογραφία γνώμης, η κριτική αμφισβήτηση της κυβερνητικής εξουσίας, είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας. Ακόμα περισσότερο όταν διεξάγεται με συγκροτημένα επιχειρήματα. Το Liberal είναι μια μαχητική προσθήκη στον φιλελεύθερο πλουραλισμό. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να εφευρεθεί. Χρόνια πολλά!

Παναγιώτης Λάμψιας 

Μαζί σας, σύντρoφοι. Δεν χάνεις ποτέ το κέφι σου όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, όταν το φρόνημα είναι ελεύθερο και δεν φοβάσαι κανένα καθεστώς. Η επιτυχία του Liberal και η αγέρωχη πορεία του στο μέλλον είναι εξασφαλισμένη από την ωραία τρέλα των συνεργατών του και το αστείρευτο ενδιαφέρον των χιλιάδων αναγνωστών του. Μαζί σας σύντροφοι. 

Πριν ένα χρόνο, στις 20 Νοεμβρίου βγήκε ο Φιλελεύθερος. Και ποιος ξέρει; Η ζωή είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις. Το σίγουρο είναι αυτό που σας (τους) είπαμε από την πρώτη στιγμή: Ήρθαμε για να μείνουμε! Οι Φιλελεύθεροι είμαστε από… καλή γενιά!

Θ.Μ