Τρία βιβλία μαζί με τον Φιλελεύθερο αυτής της Παρασκευής

Τρία βιβλία μαζί με τον Φιλελεύθερο αυτής της Παρασκευής

Οι φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Σήμερα, μαζί με τον “Φιλελεύθερο”, επανακυκλοφορούν τα βιβλία:

Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση-«ΔΙΚΤΥΟ» για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα επηρεάσει μόνο την παραγωγή και τη βιομηχανία, αλλά θα δοκιμάσει τις κοινωνικές, πολιτικές, στρατιωτικές και γεωπολιτικές σχέσεις, αλλά κυρίως τη σχέση ανθρώπου – μηχανής. Μία σχέση που θα είναι περίπλοκη, καθώς δεν θα φέρει μόνο την «αντικατάσταση» του πρώτου από τα ρομπότ, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ τους.

-Κοινός Νους -Thomas Paine
Ελάχιστα πολιτικά κείμενα υπήρξαν τόσο δημοφιλή και άσκησαν τόσο μεγάλη επιρροή όσο ο Κοινός Νους του Thomas Paine που δημοσιεύτηκε ανώνυμα το 1776. Οι ιδέες του Paine στηρίζονται στις φιλελεύθερες αρχές του Διαφωτισμού. Οι αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου βρίσκονται στον πυρήνα των επιχειρημάτων του υπέρ της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας.

Τελοκρατία βασίλειο των δοτών σκοπών- Μάρκος Δραγούμης

Τι συμβαίνει όταν το κράτος αντιμετωπίζει τους πολίτες του ως μέσα για την επίτευξη κάποιου ανώτερου σκοπού; Στο τέταρτο μέρος της Πορείας προς τον Φιλελευθερισμό, ο Μάρκος Δραγούμης εξετάζει θεωρητικά και ιστορικά τα αντίπαλα προς την ελευθερία πολιτικά ρεύματα, επισημαίνοντας τα βασικά τους χαρακτηριστικά και τα στάδια της εξέλιξής τους.

Μια έκδοση του Φιλελεύθερου σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ Μάρκος Δραγούμης