Τρεις νεκροί μετά από επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο με μετανάστες
Γλασκώβη

Τρεις νεκροί μετά από επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο με μετανάστες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από επίθεση ενόπλου με μαχαίρι σε ξενοδοχείο με μετανάστες στην Γλασκώβη της Σκοτίας, το μεσημέρι της Παρασκευής σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δράστης, καθώς οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο ύποπτος πυροβολήθηκε από τους ένοπλους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

«Το περιστατικό στην Ουέστ Τζορτζ Στριτ δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Η έρευνα συνεχίζεται», επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση που ανήρτησε η αστυνομία της Σκωτίας στο Twitter. Νωρίτερα είχαν καθησυχάσει τους πολίτες ότι επρόκειτο «για περιστατικό που περιορίστηκε και το ευρύτερο κοινό δεν βρίσκεται σε κίνδυνο»,

Αναφορές αυτοπτών μαρτύρων έκαναν λόγο για αιμόφυρτους ανθρώπους που μεταφέρονταν σε ασθενοφόρα έξω από το ξενοδοχείο «Park Inn» στο κέντρο της πόλης.

«Ο δρόμος έχει αποκλειστεί και οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν αυτή τη στιγμή την περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου προστίθεται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών.

Σε μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εκφράζει τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Επίσης σε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, κάνει λόγο για «βαθιά ανησυχητικά νέα» από τη Γλασκώβη, ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας και εκφράζει την στήριξή της στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού