Τρεις καταλήψεις εκκένωσε η ΕΛΑΣ - Ένταση και 14 προσαγωγές

Τρεις καταλήψεις εκκένωσε η ΕΛΑΣ - Ένταση και 14 προσαγωγές

Τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η ΕΛΑΣ στο Κουκάκι, προχωρώντας στην προσαγωγή 14 ατόμων συνολικά. Σε ένα από τα κτίρια οι καταληψίες χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες και πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών με τους τελευταίους να απαντούν κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου λάμψης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι εννέα προσαχθέντες προέρχονται από την επιχείρηση στα κτήρια, ενώ οι άλλοι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες. Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρόζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που διεξήχθη προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, την ώρα που οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες, πέτρες, ακόμα και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν. 

Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν σε προσαγωγές των καταληψιών.

Η Αστυνομία κατά την εκκένωση των κτιρίων της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δύο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου, στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως αναφέρουν- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση.

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Στην περιοχή πετάει και το drone της ΕΛΑΣ για να διαπιστωθεί αν έχει διαφύγει κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Δείτε φωτογραφίες:

koukaki

1

2

3