8ος χρόνος, ημέρα 2272η
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Τρεις γενιές Ζωγραφικής - Χαρακτικής

Ο Δήμος Ιωαννιτών στο φετινό πρόγραμμα εορτασμού της 103ης επετείου από την απελευθέρωση της ιστορικής μας πόλης οργανώνει στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης την έκθεση με τίτλο «Τρεις γενιές Ζωγραφικής-Χαρακτικής» από την Συλλογή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου, η οποία το 2017 συμπληρώνει 20ετή πορεία πολιτιστικής προσφοράς στην Ελληνική Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Ι.Π. Μεσολογγίου και ξεχωρίζει γιατί γίνεται από ίδιες και μόνο δυνάμεις, χωρίς επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις από εθνικούς, ευρωπαϊκούς ή άλλους πόρους αποδεικνύοντας την αγάπη των ιδρυτών της στην Ελλάδα, στην γενέτειρα και στον πολιτισμό.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και χαρακτικής εκατό καλλιτεχνών από τρεις γενιές. Ανάμεσά τους και πολλοί καταξιωμένοι Ηπειρώτες, όπως ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Χριστόδουλος Γκαλτέμης, ο Κυριάκος Ρόκος, ο Ζήκος Δέδος, ο Δημήτρης Τσιρογιάννης, ο Στέφανος Ρόκος, ο Τάσος Δήμος, η Μαρία Ζιάκα, ο Κώστας Βαλαής, η Ντίνα Κώτσιου και ο Δημήτρης Χριστογιάννης.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της με εικαστικές, εκπαιδευτικές και άλλες συναφείς δράσεις, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος εικαστικός πόλος της Β.Δ, Ελλάδος. Προωθεί τοπικές και ευρύτερες συνεργασίες και συνέργειες σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τον εικαστικό πολιτισμό σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο συμβάλλοντας και στην προετοιμασία του φακέλου της πόλης μας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016  και ώρα 20:30 και θα διαρκέσει μέχρι 10 Μαρτίου 2016.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα-Πέμπτη 8:00-15:00, Παρασκευή 8:00-21:00, Κυριακή 10:00-13:00 & 18:00-21:00.

Πληροφορίες

Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, Κοραή 1, email: [email protected], URL: http//:www.ioannina.gr/pinakothiki., τηλ. 26510 75131.