Τραπέζια πόκερ, τρυπάνια και μαχαίρια στις φυλακές Κορυδαλλού

Τραπέζια πόκερ, τρυπάνια και μαχαίρια στις φυλακές Κορυδαλλού

Δυο τραπέζια του πόκερ με όλα τα παρελκόμενά τους και τα αξεσουάρ, μηχανές εσπρέσο, τρυπάνια χειρός, πένσες, κατσαβίδια και κάθε είδους εργαλεία, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των room service ακριβών ξενοδοχείων, βρέθηκαν κατά τη χθεσινή έφοδο των ανδρών των ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος η έφοδος έγινε μετά την άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων της Β'' και Ε'' Πτέρυγας, τα παραπάνω προστίθενται στα αυτοσχέδια μαχαίρια που βρέθηκαν και που χρησιμοποιήθηκαν στις συμπλοκές.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι όλα αυτά ήταν σε γνώση τόσο της πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και του επιθεωρητή των φυλακών και παρ΄ όλα αυτά δεν έκαναν τίποτα, ενώ το χθεσινό περιστατικό στις φυλακές Κορυδαλλού το χαρακτήρισαν «αναταραχή χωρίς βιαιοπραγίες».

Όπως αναφέρουν οι Σωφρονιστικοί, πρόκειται για κάτι «εξοργιστικό και εξευτελιστικό. Φαίνεται έχουν μάθει να ανησυχούν μόνο όταν υπάρχουν νεκροί. Αν και αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί».

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι οι ζημίες που προκλήθηκαν στη φυλακή από τη σύγκρουση, μεταξύ των κρατουμένων οι οποίοι «αλληλοσφάζονταν», αλλά και από τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι είναι μεγάλες, καθώς, όπως η ομοσπονδία προσθέτει «οι κεντρικές κιγκλίδες και οι κεντρικές θύρες των πτερύγων σχεδόν γκρεμίστηκαν, ενώ άλλες ξεβιδώθηκαν από κρατούμενους από τα "ιδιωτικά συνεργεία" και με εργαλεία που έχουν κρατούμενοι σε πτέρυγες, έγιναν εκτεταμένες ζημιές και φθορές εντός και εκτός των ακτίνων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν λόγο για «διευθυντήρια του εγκλήματος» που απλώνουν τα πλοκάμια τους μέσα και έξω από τις φυλακές. Είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες 18 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους σε σωφρονιστικά καταστήματα, εκ των οποίων οι οχτώ στον Κορυδαλλό.

όπλα

όπλα

όπλα

όπλα

Πηγή φωτογραφιών: skai.gr