Τραμπ: Θα επιστρέψω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο

Τραμπ: Θα επιστρέψω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, χωρίς να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν, όντας ο πρώτος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους που διακόπτει αυτή τη παράδοση από το 1869 και τον Άντριου Τζόνσον.

«Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή στην Βάση Αντριους.

«Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που υπηρέτησα τον αμερικανικό λαό. Τέσσερα φοβερά χρόνια» δήλωσε ο Τραμπ, πριν επιβιβαστεί με τη σύζυγό του στο ελικόπτερο Marine One με προορισμό την Κοινή Βάση Andrews στο Μέριλαντ.

Αποκεί το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια στην νέα κατοικία του μεγιστάνα, την έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα.

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται σήμερα το απόγευμα, ως ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, απουσία του Τραμπ, ο οποίος επέλεξε να μην δώσει το «παρών» στην τελετή. Λίγες ώρες πριν την από την ορκωμοσία, το κέντρο της Ουάσινγκτον μοιάζει με φρούριο, περιφραγμένο με οδοντωτό συρματόπλεγμα και 25.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς. Εικόνα πολύ διαφορετική από τις ορκωμοσίες προκατόχων του...