Τραμπ, Μέι και Μακρόν ζητούν απάντηση στις επιθέσεις με χημικά στη Συρία

Τραμπ, Μέι και Μακρόν ζητούν απάντηση στις επιθέσεις με χημικά στη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η Βρετανίδα πρωθυπουργός συμφώνησαν σήμερα να «μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η χρήση χημικών όπλων», έπειτα από τη φερόμενη χημική επίθεση στη συριακή πόλη Ντούμα, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών, ο Τραμπ και η Μέι επίσης καταδίκασαν τη «βάρβαρη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, νωρίτερα η Τερέζα Μέι συγκάλεσε σύσκεψη με ανώτατους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών και υπουργούς, στο λεγόμενο «συμβούλιο ασφαλείας» για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την κρίση στη Συρία, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη μετωπική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, όπως τονίζει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός συμφώνησε και με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει στις αναφορές για μια επίθεση χημικών όπλων στη Συρία. 

Η Μέι, η οποία πραγματοποίησε σήμερα ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δύο ηγέτες, συμφώνησε ότι οι αναφορές για μια χημική επίθεση στη Συρία είναι «εντελώς αξιοκατάκριτες» και αν επιβεβαιωθούν θα συνιστούν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της σοκαριστικής βαρβαρότητας που επιδεικνύει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει για να διατηρήσει την απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων παγκοσμίως», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γραφείου της Μέι, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της πρωθυπουργού.

Φωτογραφία: ΑPImages