Τραμπ: «Αν δεν πάρω το τείχος, δεν ξανανοίγουμε»

Τραμπ: «Αν δεν πάρω το τείχος, δεν ξανανοίγουμε»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα διαρκέσει μέχρι να ικανοποιηθεί η απαίτησή του για την ψήφιση των δαπανών για την κατασκευή του τείχους του στα σύνορα με το Μεξικό.

«Δεν μπορώ να σάς πω πότε θα ξανανοίξει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Τραμπ έπειτα από επικοινωνία του μέσω βίντεο για τα Χριστούγεννα με αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό. «Μπορώ να σάς πω ότι δεν θα ξανανοίξει μέχρι να έχουμε έναν τοίχο, έναν φράκτη, πείτε το όπως θέλετε. Θα το ονομάσω όπως θέλουν, αλλά το ίδιο κάνει. Είναι ένα φράγμα για τους ανθρώπους που συρρέουν στην χώρα, για τα ναρκωτικά».

Και πρόσθεσε: «Αν δεν το έχουμε αυτό (το τείχος), δεν ξανανοίγουμε».

Η χρηματοδότηση του ενός τετάρτου των ομοσπονδιακών προγραμμάτων, που αφορούν τα υπουργεία Εσωτερικής Ασφαλείας, Δικαιοσύνης και Γεωργίας, έληξε τα μεσάνυκτα ττης Παρασκευής. Χωρίς συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου, η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα παραταθεί μέχρι το νέο έτος.

Η κατασκευή του τείχους είναι μία από τις πιο συχνές υποσχέσεις του Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά οι Δημοκρατικοί είναι κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στο σχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ