Τραμπ: Η χώρα θέλει να δουλέψει - Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει ευθύνες

Τραμπ: Η χώρα θέλει να δουλέψει - Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έχει ευθύνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την εκτίμηση πως περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν εάν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρθούν σύντομα, προκαλώντας μια βαθιά ύφεση.

"Η χώρα μας θέλει να επιστρέψει στη δουλειά. Αυτή η θεραπεία είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Και πάλι, άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι - κατά τη γνώμη μου περισσότεροι άνθρωποι - θα πεθάνουν αν επιτρέψουμε σε αυτό να συνεχίζεται. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά" δήλωσε ο Τραμπ κατά την διάρκεια συνέντευξης στο Fox News.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να αρθούν οι περιορισμοί πριν από το Πάσχα των Καθολικών, στις 12 Απριλίου. Η Αμερική, προσθεσε "δεν έχει φτιαχτεί για να κλείνει. Μπορείτε να καταστρέψετε μια χώρα με αυτόν τον τρόπο, κλείνοντας την".

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε κατά του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο για τον οποίο είπε "Δεν θα έπρεπε να αγοράζει ήδη αναπνευστήρες; Ποιος φταίει για τα χιλιάδες κρούσματα στην Νέα Υόρκη;"

Νωρίτερα ο Κουόμο είχε ζητήσει να διανεμηθούν οι 20,000 αναπνευστήρες οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο είναι "αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης"

AP Photo/Evan Vucci