Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 19:08

-A +A

Τραμπ για κορονοϊό: «Η ζωή και η οικονομία συνεχίζονται» - 142 τα κρούσματα στη Ν. Υόρκη

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 19:08
Τραμπ για κορονοϊό: «Η ζωή και η οικονομία συνεχίζονται» - 142 τα κρούσματα στη Ν. Υόρκη
-A +A

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε σε 142 από 105 μόλις ένα 24ωρο πριν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τα περισσότερα από τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην κοινότητα Ουεστσέστερ, όπου διαμένει ένας δικηγόρος του Μανχάταν ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, διευκρίνισε ο Κουόμο κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ένα tweet του σχετικά με το θέμα του κορονοϊού έγραψε πως «Τίποτα δεν έχει σταματήσει, η ζωή και η οικονομία συνεχίζονται», ενώ αντιπαραβάλει τους 37 χιλιάδες θανάτους Αμερικανών που πέθαναν από την κοινή γρίπη πέρσι με τους 22 θανάτους και τα 546 επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοϊό μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ.  

Αργότερα, σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και άλλους οικονομικούς αξιωματούχους προκειμένου να εξετάσουν τις πιθανές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να περιοριστεί ο αντίκτυπος του Covid-19, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης στο Reuters.

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει τη λήψη μιας σειράς πιθανών μέτρων, όπως της παροχής αναρρωτικής άδειας στους εργαζόμενους και την παροχή βοήθειας σε μικρές επιχειρήσεις, επισήμανε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών εξέδωσαν σήμερα ειδικές οδηγίες στις οποίες επισημαίνεται ότι τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τους φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν επικείμενα ταξίδια εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

«Οι επιβλέποντες των φοιτητικών ταξιδιωτικών προγραμμάτων στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν στον νου τους ότι οι φοιτητές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες συνθήκες, ταξιδιωτικούς περιορισμούς, προβλήματα στην επιστροφή στην πατρίδα ή να χρειαστεί να αναζητήσουν υγειονομική βοήθεια ενώ θα βρίσκονται στο εξωτερικό» επισημαίνουν τα CDC στις οδηγίες τους. «Όλα τα σχέδια για επιστροφή των φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό θα πρέπει να σχεδιαστούν για την προστασία των συμμετεχόντων από τον στιγματισμό και τις διακρίσεις».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα