Τραμπ: Δεν έχω προβλήμα να είναι αντίπαλος μου ο Κουόμο

Τραμπ: Δεν έχω προβλήμα να είναι αντίπαλος μου ο Κουόμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο θα ήταν καλύτερος υποψήφιος για το Δημοκρατικό Κόμμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η δήλωση του Τραμπ έρχεται την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν θεωρείται μεν ο νικητής των προκριματικών των Δημοκρατικών αλλά έχει περιορίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

"Αν ήθελε να είναι υποψήφιος, θα ήταν καλό. Ξέρω τον Άντριου εδώ και πολλά χρόνια και, για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερος υποψήφιος από τον υπναλέο Τζο (Μπάιντεν)", δήλωσε.

Η συζήτηση για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κουόμο έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τα "ηγετικά χαρακτηριστικά" που δείχνει στην μάχη κατά του κορονοϊού. Χαρακτηριστικά, η συντηρητική επιθεώρηση National Review έκανε λόγο για "Συζητήσεις στους κόλπους των Δημοκρατικών για τον Κουόμο ο οποίος δείχνει ικανότητα να ηγηθεί εν μέσω κρίσης".

Ο Τσαρλς Πιρς αρθρογράφος του περιοδικού Esquire έγραψε "Ο Κουόμο είναι ο ηγέτης που έχει ανάγκη η χώρα". Ενώ ο συντηρητικός σχολιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον προέβλεψε ότι ο Μπάιντεν δεν θα είναι ο υποψήφιος αντίπαλος του Τραμπ".