Τραμπ: Δεν έχω πλέον κορονοϊό, έχω ανοσία - Κέρδισα τον τρελό κινεζικό ιό

Τραμπ: Δεν έχω πλέον κορονοϊό, έχω ανοσία - Κέρδισα τον τρελό κινεζικό ιό
Ο προεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει "ανοσία" απέναντι στον κορονοϊό, μία ημέρα αφού ο γιατρός του διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος να μεταδώσει τον ιό σε άλλους ανθρώπους.

"Φαίνεται ότι έχω ανοσία. Δεν ξέρω για πόσο, ίσως για πολύ καιρό, ίσως για μια μικρή περίοδο, ίσως για πάντα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά, όμως έχω ανοσία", είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο προσωπικός του γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, είπε το Σάββατο ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν διατρέχει κίνδυνο μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε αν είναι αρνητικός στον κορονοϊό.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εκτός από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος πληροί όλα τα κριτήρια των CDC για ένα ασφαλές τέλος της απομόνωσης, με σημερινά αναγνωρισμένα πρότυπα, δεν θεωρείται πλέον επικίνδυνο να μεταδώσει (τον ιό) σε άλλα άτομα", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Κόνλεϊ, χωρίς να αναφερθεί καθόλου σε νέα διάγνωση του προέδρου.

"Κέρδισα αυτόν τον τρελό φρικτό ιό της Κίνας. Πέρασα τα υψηλότερα τεστ, τα υψηλότερα πρότυπα, και είμαι σε καλή κατάσταση. Και πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι φανταστικά. Αισθάνομαι πραγματικά καλά", δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News και την εκπομπή της Μαρία Μπαρτιρομο.

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε επίσης τον χειρισμό του κορονοϊου από τα αρχικά στάδια της πανδημίας, σημειώνοντας ότι αρχικά επικρίθηκε για την απαγόρευση των ταξιδιών από την Κίνα τον Ιανουάριο.

"Δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί, φταίει η Κίνα", δήλωσε ο Τραμπ, λέγοντας ότι υπήρχαν κάποιες προβλέψεις ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν και ο αριθμός των νεκρών των ΗΠΑ είναι τώρα πάνω από 200.000. "Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι κάναμε μια εκπληκτική δουλειά".

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμένει σε σουίτα νοσηλείας που βρίσκεται στο υπόγειο, ενώ εκεί δημιουργήθηκαν και προσωρινά γραφεία για τις εργασίες του.

Των δηλώσεων του αυτών, είχε προηγηθεί η αποκάλυψη των New York Times, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκεφτόταν, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, να εμφανιστεί με μπλουζάκι του Superman! Το μπλουζάκι θα το φορούσε μέσα από το πουκάμισό του και το οποίο θα άνοιγε, βγαίνοντας από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ την περασμένη εβδομάδα.

Το ρεπορτάζ των New York Times σημειώνει ότι ο Τραμπ πρότεινε, σε αρκετά τηλεφωνήματα με αξιωματούχους, να εμφανιστεί αρχικά εύθραυστος και στη συνέχεια να αποκαλύψει κάτω απ’ το πουκάμισό του το έμβλημα του υπερήρωα, ως ένδειξη της υπερδύναμής του και της νίκης του κατά του κορoνοϊού.