ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1955η
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Τους 400 έφτασαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo

Τους 400 έφτασαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo

Για πρώτη φορά από την αρχή της λειτουργίας του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αυτό αποτελείται πλέον από 400 ταυτόχρονα ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο ενεργών μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα μας, για το οποίο έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης στις βάσεις δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Στόχος των επιστημόνων του Αστεροσκοπείου είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών του στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς μέχρι τώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν όποιον ενδιαφέρεται να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, να επικοινωνήσει με το Αστεροσκοπείο.

Συνολικά, σύμφωνα με το meteo, είναι εγκατεστημένοι και σε λειτουργία 430 μετεωρολογικοί σταθμοί, αλλά για διάφορους λόγους, κυρίως λόγω διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, βρίσκονται εκτός του δικτύου για μερικές ώρες ή ημέρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΜΥ, το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών επιφανείας περιλαμβάνει 141 σταθμούς πανελλαδικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ