Τουρνουά με Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Καλλιμάρμαρο!

Τουρνουά με Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Καλλιμάρμαρο!

Ενα από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Τσιτσιπάς μέσα στην πίκρα του για τον τρόπο με τον οποίο έχασε από τον Ράφα Ναδάλ τις προάλλες στη Βαρκελώνη, ήταν η ευχή «να δω ένα παρόμοιο τουρνουά στη χώρα μου, την Ελλάδα που το αξίζει».

Η ιδέα υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Να δημιουργηθεί ένας τεράστιος χώρος που θα φιλοξενήσει μεγάλο τουρνουά τένις μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Να κατασκευαστούν 6 ή 8 γήπεδα, το ένα δίπλα στο άλλο, με το μεγαλύτερο να βρίσκεται το βάθος, μπροστά στο πέταλο όπου θα γίνονται τα σημαντικά ματς και ο τελικός, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τον περισσότερο κόσμο.

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμη «στα χαρτιά», αλλά κάποιοι το δουλεύουν στο μυαλό τους. Μάλλον δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε να εκτιμηθεί επίσημα τόσο η δυνατότητα κατασκευής αλλά και το κόστος. Αλλωστε, πρόκειται για κάτι που θα ξηλωθεί αμέσως μετά το τέλος των παιχνιδιών, με την προοπτική να ξαναστηθεί αν το εγχείρημα πετύχει και οι διοργανωτές θελήσουν να το επαναλάβουν Πιθανότατα, το ξέρει κι ο ίδιος ο Στέφανος και γι’ αυτό το επανέφερε.

Προς το παρόν υπάρχει ένα υποτυπώδης προγραμματισμός, κυρίως ως σκέψη. Προβλέπεται ότι το εισιτήριο θα είναι ενιαίο για κάθε μέρα αγώνων, ο καθένας θα μπορεί να διαλέξει γήπεδο και παιχνίδι, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει στα... κλεφτά και κάποιο διπλανό ματς, ειδικά τις πρώτες μέρες που το πρόγραμμα θα είναι φορτωμένο. Επίσης, αν ο θεατής διαπιστώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα μπορεί να μετακινείται από ένα γήπεδο σε άλλο και να παρακολουθεί.

Το πρότζεκτ θα στηριχθεί, φυσικά, στην παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη που θα αποτελέσουν τον «κράχτη». Μια παρόμοια απόπειρα είχε γίνει πριν από πολλά πολλά χρόνια στα χωμάτινα του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθήνας, αλλά το τότε μεγάλο όνομα της εποχής, ο Τάσος Μπαβέλας, έχασε στον πρώτο γύρο και το ενδιαφέρον εξατμίστηκε... Πλέον, όμως, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, με το σπορ ασχολούνται και γυμνάζονται παίζοντας χιλιάδες άνθρωποι και φυσικά παρακολουθούν με ενδιαφέρον το οποίο συντηρεί η μόνιμη παρουσία των δύο σούπερ Ελλήνων σε όλα τα μεγάλα τουρνουά.