Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο - Κύπρο

Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο - Κύπρο

Μπορεί ακόμα να μην έχει αποσαφηνιστεί τί ακριβώς έγινε με την φερόμενη πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πλησίον της νήσου Ρω ωστόσο η Άγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να συντηρήσει την ένταση. Ο Τούρκος ΑΓΓΕΘΑ προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σε ναύσταθμο του τουρκικού ναυτικού ο Χουλούσι Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν ποτέ κανένα τετελεσμένο τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα όλα τα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε», πρόσθεσε ο ΑΓΕΕΘΑ της Τουρκίας.



Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σε πολύ σκληρές δηλώσεις κατά του Πάνου Καμμένου προχώρησε ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και ουσιαστικά κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, συντηρώντας την ένταση και την προκλητικότητα. 

«Θα ξεριζώσουμε τα δόντια σε όσους μας τα τρίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας «έχει κρίση υστερίας».

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του για τον Πάνο Καμμένο, που ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν 7.000 στρατιώτες στο Αιγαίο και στον Έβρο, ο Μπαχτσελί απάντησε ότι «ο Καμμένος ξέχασε τις ήμερες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα… αν το θέλουν, το να επαναλαμβάνουμε την ιστορία για εμάς είναι παιχνιδάκι αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να διαφύγουν στη Αθήνα...».