Τουρκικός Τύπος για «8»: Απόφαση- σκάνδαλο - Καθήκον μας να τους «πακετάρουμε» πίσω στην Τουρκία

Τουρκικός Τύπος για «8»: Απόφαση- σκάνδαλο - Καθήκον μας να τους «πακετάρουμε» πίσω στην Τουρκία

Φρενίτιδα αντιδράσεων προκάλεσε στον τουρκικό Τύπο η απελευθέρωση και των τεσσάρων τελευταίων από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, με μέρος των τουρκικών Μέσων να κάνουν λόγο για «πακετάρισμα» και την επιστροφή τους στην Τουρκία. 

Την πιο σκληρή στάση υιοθετεί η Vatan, η οποία αναφέρεται στη «σκληρή αντίδραση» του αντιπρόεδρου της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος κατηγόρησε την Αθήνα ότι «δεν σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο για την έκδοση εγκληματιών» και «στηρίζει την οργάνωση FETO» του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, επισημαίνοντας ότι όποια βοήθεια κι αν παρέχει στους «οκτώ» η Αθήνα, είναι «καθήκον» της Άγκυρας να τους πακετάρει και να τους οδηγήσει πίσω στην Τουρκία.



Hurriyet και Milliyet κρατούν πιο «προσεκτική» στάση, ωστόσο δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι πρόκειται για απόφαση σκάνδαλο της ελληνικής Δικαιοσύνης, που θα οδηγήσει και άλλα μέλη του δικτύου Γκιουλέν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η είδηση ότι πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ να απειλεί ότι «θα τους πακετάρουμε και θα τους φέρουμε στην Τουρκία».

Συγκεκριμένα, ο Μπ. Μποζντάγ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως «ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».