Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προβάλει δικαιολογίες για να αποφύγει το διάλογο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προβάλει δικαιολογίες για να αποφύγει το διάλογο

Μετάθεση ευθυνών για την απουσία διαλόγου επιχειρεί για ακόμα μία φορά η Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της χώρας να κατηγορεί την Αθήνα για «προβολή δικαιολογιών» και να εμμένει στα περί «ελληνικού μαξιμαλισμού».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, ο Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι «οι κατηγορίες του  Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα του εναντίον της χώρας μας δείχνουν ξανά ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα μέσω διαλόγου και διπλωματίας».

Κάνοντας λόγο μάλιστα για «εποικοδομητικά βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο και βήματα καλής θέλησης», ο κ. Ακσόι συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι αυτά «δεν βρήκαν ανταπόκριση» και κατηγορεί την Αθήνα πως «χαρακτηρίζει ως προκλητικές και παράνομες γίνονται για να προστατευτούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων από τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, πρόκειται «για δικαιολογίες που προβάλλει η Ελλάδα για να αποφύγει τον διάλογο» και ισχυρίζεται ότι χώρα του «εξακολουθεί να ζητά διάλογο».

Καταλήγοντας ο κ. Ακσόι αναφέρει ότι «η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να πετύχει κανένα  αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απειλητική γλώσσα και επιχειρώντας να εξασφαλίσει την υποστήριξη  της ΕΕ», ενώ ζητά την Αθήνα «να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το συντομότερο δυνατό».