Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν έχει καμιά ισχύ και αξία η ελληνική ανακοίνωση για το Ορούτς Ρέις

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν έχει καμιά ισχύ και αξία η ελληνική ανακοίνωση για το Ορούτς Ρέις

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για το Ορούτς Ρέις «δεν έχει καμιά ισχύ και αξία» για την Άγκυρα, δηλώνει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κάνοντας λόγο ξανά «μαξιμαλιστικές» αξιώσεις της Ελλάδας για τα θαλάσσια όρια.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται η απάντηση που έδωσε χτες ο κ. Ακσόι σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε, ο οποίος είπε ότι «το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση με την οποία επανέλαβε τις γνωστές του αντιρρήσεις για τις σεισμικές έρευνες που συνεχίζει να διεξάγει το πλοίο μας Ορούτς Ρέις στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο. Οι δηλώσεις αυτές βασίζονται στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για τα θαλάσσια όρια οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική και δεν έχουν καμιά ισχύ και αξία για εμάς»,

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει με αποφασιστικότητα τα δικά της νόμιμα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και της "ΤΔΒΚ" (ψευδοκράτος)».

Καταλήγοντας, ο κ. Ακσόι ανέφερε ότι «εφόσον η Ελλάδα είναι ειλικρινής στην ανακοίνωσή της πως επιθυμεί λύση των προβλημάτων, τότε αντί να κάνει δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση, να έχει στρατιωτικές δραστηριότητες και να υποκινεί παραπλανώντας τρίτα μέρη εναντίον της Τουρκίας, θα πρέπει να δώσει θετική απάντηση στην έκκληση μας για διάλογο άνευ όρων».