Τουρκική φρεγάτα ανοιχτά του Σουνίου

Τουρκική φρεγάτα ανοιχτά του Σουνίου

(φωτογραφία αρχείου)

«Αβλαβή διέλευση» πραγματοποιεί μεταξύ Τζιάς και Σουνίου μία από τις πλέον σύγχρονες φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Protothema.gr παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία, πρόκειται για τη φρεγάτα «Σαλίχ Ρέϊς» τύπου ΜΕΚΟ, με ένα πλοίου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να παρακολουθεί από κοντινή απόσταση τις κινήσεις της.

φρεγάτα

Η τουρκική φρεγάτα δεν επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση, διατηρεί δηλαδή σταθερή πορεία και ταχύτητα έχοντας τα όπλα της δεσμευμένα, ωστόσο η παρουσία της τόσο κοντά στις ακτές της Αττικής έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει κορυφωθεί.

Σημειώνεται ότι η κινητικότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, λόγω και της άσκησης «Θαλασσόλυκος» η οποία από σήμερα μπαίνει στην κύρια φάση της, οπότε και οι μονάδες του τουρκικού στόλου αναμένεται να βγουν μαζικά σε Αιγαίο και Ν.Α. Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή 131 πλοίων και 57 αεροσκαφών.