Τουρκική εφημερίδα: «Τελευταία προειδοποίηση στον Έλληνα για Λωζάνη» - Τι λέει για Λέσβο

Τουρκική εφημερίδα: «Τελευταία προειδοποίηση στον Έλληνα για Λωζάνη» - Τι λέει για Λέσβο

Το επιχείρημα της τουρκικής κυβέρνησης περί παράνομης στρατικοποίησης των ελληνικών νησιών που συνορεύουν με τα θαλάσσια σύνορα της γείτονας χώρας αναπαράγει η εφημερίδα Aksam με τίτλο «τελευταία προειδοποίηση στον Έλληνα για Λωζάνη» και παραθέτει δορυφορικές εικόνες από στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί της Λέσβου.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα εξόπλισε με στρατιωτικό υλικό 17 νησιά, μεταξύ των οποίων  Σάμο, Σύμη, Κω, Αστυπάλαια, Ρόδο και ως απόδειξη παρουσιάζει εικόνες από μια πρόσφατη στρατιωτική άσκηση στη Λέσβο, ακριβώς απέναντι από την περιοχή Αϊβαλί, όπως τονίζει, λέγοντας ότι έχουν γεμίσει με στρατιώτες και όπλα.

Χαρακτηριστικά για το νησί της Λέσβου, λέει πως βρίσκεται 5,5 χλμ. από την Τουρκία, και σε αυτό καταγράφτηκε μια μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, 2 συντάγματα πεζικού, 7 τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, 3 τάγματα αρμάτων μάχης, 4 τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

«Στις δορυφορικές εικόνες αποτυπώνονται και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 98ης Ταξιαρχίας του ελληνικού στρατού που εδρεύει στη Λέσβο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστηρίζει, επικαλούμενη πληροφορίες από το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι στην έκθεση «Greece's Steps That Raise Tension» που ετοίμασε το Υπουργείο Εξωτερικών «αποκαλύπτεται ότι πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».