Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού στην Κω

Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού στην Κω

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Κω τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν τουρκική ακταιωρός κάνοντας ελιγμούς, ενώ παρενοχλούσε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ζημιές. 

Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, ανάμεσα στην Κω και στα τουρκικά παράλια, στις 5.45 π.μ.. Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησε η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Bild, Λιάνα Σπυροπούλου, το τουρκικό σκάφος αρχικά αναπτύσσει ταχύτητα και στη συνέχεια πέφτει πάνω στο σκάφος του Λιμενικού που προπορεύεται, προκαλώντας του ζημιές στα κάγκελα της πρύμνης. 

Στο βίντεο ακούγονται οι λιμενικοί να λένε: «Μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά πίσω», ενώ η ανταποκρίτρια, στο μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρει: «Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η ελληνική ακτοφυλακή παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας για το περιστατικό, χαρακτηρίζει «σκοπούμενη» τη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού «με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».