Τουρκικά ΜΜΕ: Βρέθηκαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στα κινητά των Ελλήνων - Διαψεύδει η Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ: Βρέθηκαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στα κινητά των Ελλήνων - Διαψεύδει η Αθήνα

«Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών βρήκαν οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η Hurriyet και το πρακτορείο Anadolu, κάνουν λόγο για «εξέλιξη-έκπληξη» και αναφέρουν πως έως τώρα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού κι ότι οι εργασίες συνεχίζονται για τον έλεγχο όλου του περιεχομένου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα βρέθηκαν στην εξωτερική μνήμη του ενός εκ των δύο κινητών τηλεφώνων που είχαν μαζί τους οι Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις 5 Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Πάντως σύμφωνα με το skai.gr, η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε ως αβάσιμες τις αναφορές που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ



Οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κοινά κινητά τηλέφωνα και ένα τηλέφωνο με κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται για στρατιωτικές επικοινωνίες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ωστόσο, στο τουρκικό πρακτορείο δεν γίνεται αναφορά για το αν τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα που εντόπισαν οι τουρκικές αρχές αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να εμφανίζονται έτοιμοι να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται η εξέλιξη-έκπληξη, όπως την χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, να αποτελεί μία ακόμη κίνηση της Τουρκίας για την κλιμάκωση της έντασης, την ώρα που την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας. 

Photo by AP

Διαβάστε ακόμα:

- Handelsblatt: Η A. Merkel προσπαθεί να μεσολαβήσει στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών