Τουρκία: Συλλήψεις για «προσβλητικά» tweets κατά του Ερντογάν

Τουρκία: Συλλήψεις για «προσβλητικά» tweets κατά του Ερντογάν

Θετικός εντοπίστηκε στον κορονοϊό ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως πιστοποίησε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter το Σάββατο.

Την Κυριακή ο ίδιος ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το twitter για να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός και η σύζυγός του έχουν ήπια συμπτώματα και συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι. 

Εκατοντάδες χρήστες του Twitter έσπευσαν αμέσως να ευχηθούν περαστικά σε αυτόν και στη σύζυγό του, Εμινέ. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου αποτέλεσε και στόχο αρκετών αρνητικών σχολίων.

Συγκεκριμένα, 36 λογαριασμοί διερευνώνται για «προσβλητικές εκφράσεις», ενώ από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί οι 31. Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις. 

«Αυτοί που προσβάλλουν τον Πρόεδρό μας μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, στερούνται πολιτικές και ανθρώπινες αξίες», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μπόζνταγ. 

Η εφημερίδα «Sabah» γράφει  ότι ορισμένοι χρήστες που τώρα ερευνώνται, δε δίστασαν να «ευχηθούν έμμεσα στο Twitter τον θάνατο του προέδρου Ερντογάν»