Τουρκία: Αναστέλλονται οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά της χώρας

Τουρκία: Αναστέλλονται οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά της χώρας

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή όλων των μαζικών προσευχών στα τζαμιά της χώρας μέχρι να περάσει ο κίνδυνος από το ξέσπασμα του κορονοϊού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, ο οποίος σημείωσε ταυτόχρονα πως τα τζαμιά θα παραμείνουν ανοιχτά για να προσεύχονται μεμονωμένα οι πιστοί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κοτζά στην Τουρκία μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί έχει εντοπίσει συνολικά 18 κρούσματα του κορονοϊού. Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια και επιτρέποντας να διεξαχθούν οι αθλητικές συναντήσεις μόνο χωρίς θεατές.

Παράλληλα, στο Ραμπάτ του Μαρόκου, το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε πως θα κλείσουν από σήμερα όλα τα τζαμιά για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό.

Το Μαρόκο θα κλείσει επίσης από σήμερα όλα τα κέντρα εστίασης, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τους αθλητικούς χώρους, τις δημόσιες λέσχες, τα λουτρά και άλλους χώρους ψυχαγωγίας, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως εξαιρούνται καταστήματα που πωλούν απαραίτητα αγαθά, καθώς και τα εστιατόρια που διαθέτουν υπηρεσία delivery.

AP Photo/Emre Tazegul