Τουρκία: 908 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - 42.282 τα κρούσματα συνολικά

Τουρκία: 908 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - 42.282 τα κρούσματα συνολικά

Ξεπέρασαν τις 40 χιλιάδες τα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία. Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 96 νέοι θάνατοι και 4.056 κρούσματα. Συνολικά οι θάνατοι στην Τουρκία ανέρχονται στους 908 ενώ 42.282 είναι τα κρούσματα, δεδομένα που φαίνεται να μην πτοούν τον πρόεδρο της χώρας Τ. Ερντογάν ο οποίος προέβη σε συστάσεις προς τους πολίτες να παραμένουν σπίτι, τηρώντας την κοινωνική απομόνωση για να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στους τοπικούς επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), σημείωσε ότι «αν καθένας από τους πολίτες μας θέσει τον εαυτό του σε καραντίνα, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα» και σημείωσε πως αν χρειαστεί μπορεί να διακοπεί προσωρινά η μετακίνηση μεταξύ των επαρχιών, όπως και οι μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων.

«Τα πλεονεκτήματα της Τουρκίας για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού είναι η ισχυρή υποδομή του συστήματος υγείας και η έγκαιρη λήψη μέτρων», δήλωσε και πρόσθεσε «με το θέλημα του Θεού, θα ξεπεράσουμε αυτή την επιδημία με προσοχή στην καθαριότητα, με το να μένουν άδειοι οι δρόμοι και με το να μην βγαίνουμε από τα σπίτια μας αν δεν είναι απαραίτητο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

DHA via AP