8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Τουρίστας πλήρωσε €590 για απλές αιματολογικές στη Σαντορίνη

Τουρίστας πλήρωσε €590 για απλές αιματολογικές στη Σαντορίνη

Παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς που απευθύνονται για περίθαλψη στο Νοσοκομείο Σαντορίνης καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για «μαύρη αγορά» που στήθηκε σε βάρος Καναδού τουρίστα, ο οποίος πλήρωσε «χρυσές» τις απλές αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, ο Καναδός πλήρωσε συνολικά 590 ευρώ, σύμφωνα με το τιμολόγιο που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα. 

Το κόστος των αντίστοιχων εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα είναι 300 ευρώ και στα δημόσια νοσοκομεία 72,82 ευρώ, όπως δείχνουν οι πίνακες που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ.

poedin 

H ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και σε περίπτωση όπου εξέταση για ουρία αίματος «που κοστίζει 3 ευρώ, χρεώθηκε 40 ευρώ!», τονίζοντας πως «γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι» για τις υπέρογκες χρεώσεις που επικρατούν στα Δημόσια Νοσοκομεία μας, «10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο».

 

 

Παράλληλα, η Ομοσπονδία τονίζει σε ανακοίνωσή της πως οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σαντορίνης είναι ακάλυπτοι υγειονομικά «καθ' ότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο». για να προσθέσει πως σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων.

«Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. Πώς να βγουν οι εφημερίες; Λείπουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κ.ά.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ διερωτάται «τι κάνει η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. που διορίσθηκε από κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κατά της εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα Νοσοκομεία», επισημαίνοντας πως «προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι οι οποίοι παράλληλα θα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτεται το Νοσοκομείο για κάποιες ώρες. Προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα ιδιώτη νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό».

Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας».