Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ - Συνεχείς έλεγχοι στα αεροδρόμια

Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ - Συνεχείς έλεγχοι στα αεροδρόμια

Δεύτερη ημέρα σήμερα μετά το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων και από το πρωί ξεκίνησαν οι νέες αφίξεις διεθνών πτήσεων, ενώ σήμερα αναμένεται να γνωστοποιηθούν και τα αποτελέσματα από τους 6.500 χθεσινούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στους τουρίστες 235 πτήσεων που προσγειώθηκαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. 

Πριν από λίγο βγήκαν τα αποτελέσματα των πρώτων 250 τεστ από το Ηράκλειο της Κρήτης και είναι όλα αρνητικά. 

Όπως έγινε γνωστό χθες, συνολικά πραγματοποιήθηκαν οι 85 από τις 104 προγραμματισμένες πτήσεις, με μέτριες πληρότητες στο σύνολο, προκαλώντας συγκρατημένη αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο. Συνολικά οι αφίξεις προήλθαν από Αυστρία, Κύπρο, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Ελβετία.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και η συμπλήρωση της φόρμας εντοπισμού που είναι απαραίτητη για την είσοδο στη χώρα, ενώ όπως έγινε γνωστό, σε κάθε πτήση υπήρχαν 20 επιβάτες κατά μέσο όρο που δεν είχαν συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού επιβατών. 

Αν και το ειδικό λογισμικό είχε προβλέψει 5.634 μοριακά τεστ, ο αλγόριθμος ανέδειξε τελικά περισσότερα, γιατί είχε συνδυάσει τον αριθμό των διαθέσιμων τεστ, τη διαθεσμότητα και την κινητικότητα στα εργαστήρια και την επισκεψιμότητα σε κάθε είσοδο στη χώρα, αναφέρθηκε στο ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι παρόλα αυτά δεν είχε προβλέψει τον βαθμό επικινδυνότητας ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του τόπου διαμονής του κάθε επιβάτη.

Σήμερα το πρώτο αεροσκάφος, ένα Airbus 320 της AirSerbia με 144 Σέρβους τουρίστες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου προερχόμενο από το Βελιγράδι υπό το χειροκρότημα πολύ κόσμου και αφού το αεροπλάνο πέρασε κάτω από ασπίδα νερού - καλωσορίσματος που είχαν σχηματίσει δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε και δεύτερο Airbus 320, προερχόμενο από το Ντύσελντορφ της Γερμανίας με 172 επιβάτες για διακοπές στην Σκιάθο. Και σε αυτή την άφιξη η υποδοχή ήταν ανάλογη, αφού το γερμανικό αεροσκάφος πέρασε κάτω από υδάτινη ασπίδα υποδοχής.

Διαβάστε ακόμα:

Διστακτικό ξεκίνημα για τις πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών: «Ανησυχούμε για τα πάρτι, όχι για τα νησιά»