Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από την κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από την κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Στους 14 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν, μέχρι ώρας, τη ζωή τους από την κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη βόρεια Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, θάνατοι αναφέρθηκαν στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ιρλανδική Δημοκρατία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ως απόρροια των σφοδρών ανέμων που έριξαν δέντρα και πέταξαν τα συντρίμμια.

Παράλληλα, εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω των καταστροφών που σημειώθηκαν.

Η ολλανδική ακτοφυλακή ανέφερε ότι προσπαθούσε να εντοπίσει 26 άδεια κοντέινερ που χάθηκαν στη Βόρεια Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι ριπές των ανέμων έφτασαν σχεδόν 200 χιλιόμετρα την ώρα την Παρασκευή.

Αρκετοί από αυτούς που έχασαν τη ζωή χτυπήθηκαν από πτώση δέντρων, συγκεκριμένα τέσσερις στην Ολλανδία, δύο στην Πολωνία μετά από πτώση δέντρων στα αυτοκίνητά τους και ένας άνδρας περίπου 60 ετών στην κομητεία Wexford της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Επιπλέον, δύο ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία, ενώ τρεις άνθρωποι πέθαναν σε δρόμους στη Βρετανία.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βέλγιο, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που χτυπήθηκε στο κεφάλι από ηλιακό πάνελ που ανατινάχθηκε σε κτίριο στη Γάνδη.

Στην Ολλανδία κομμάτια της οροφής του γηπέδου της ποδοσφαιρικής ομάδας ADO Den Haag σκίστηκαν στη Χάγη και ακυρώθηκαν τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας προς το Βέλγιο, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη Γερμανία, η σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn είπε ότι «περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα» γραμμής είχαν υποστεί ζημιές.

Η Πολωνία εξακολουθούσε να έχει ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ρεύμα το απόγευμα του Σαββάτου, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.