Τόσκας σε «Αυγή»: Έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων

Τόσκας σε «Αυγή»: Έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων

Απάντηση στην «Αυγή» και τον Γιώργο Κυρίτση που τον κατηγορούσε για την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των συνταξιούχων έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας. Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Στάθη Παναγούλη ξεκαθάρισε ότι «η εντολή που (σ.σ. οι αστυνομικοί) είχαν ήταν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ασπίδες, ωστόσο, επειδή κάποιοι τσαλαπατήθηκαν, έγινε περιορισμένη χρήση από τις λεγόμενες «φυσούνες» και εκτόξευσαν πολύ περιορισμένη ποσότητα δακρυγόνων».

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε ότι η χρήση των δακρυγόνων ήταν «πολύ περιορισμένη», η οποία «κακώς έγινε».  «Σε ό,τι αφορά τη δακρυγόνο ουσία, έχει γίνει πολλή συζήτηση κατ' επανάληψη σ' αυτόν τον χώρο και εκτός αυτού του χώρου και στα μέσα ενημέρωσης. Παρότι είναι μέσα στις διεθνείς προδιαγραφές και στις προδιαγραφές που υπάρχουν στη χώρα μας, δεν είναι κάτι το οποίο είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή κάποιων καταστάσεων», προσέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Παράλληλα, ο κ Τόσκας επισήμανε ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε. «Όπως ξέρετε, δεν «κουκουλώνω» εγώ καταστάσεις και το είδατε από τη πρώτη ημέρα που ανέλαβα αυτό το Υπουργείο. Βέβαια, η πολιτική ευθύνη ανήκει σε εμένα και θα έλεγα η κάθε ευθύνη στο Υπουργείο», κατάληξε.

Α. Διαμάντης