Τοποθετούν προϊσταμένους διαχείρισης ΕΣΠΑ με συνεντεύξεις

Τοποθετούν προϊσταμένους διαχείρισης ΕΣΠΑ με συνεντεύξεις

Σε πράξεις που δείχνουν προσπάθεια ελέγχου της δημόσιας διοίκησης προβαίνει η κυβέρνηση ανακοινώνοντας αποτελέσματα για την τοποθέτηση των επικεφαλής διαχείρισης ΕΣΠΑ που προέκυψαν από διαγωνισμό στον οποίο βασικό ρόλο έπαιξε η… προφορική συνέντευξη.

Χωρίς τη γνώμη του ΑΣΕΠ επί της διαδικασίας με τη συνέντευξη να κυριαρχεί έναντι πτυχίων και λοιπών προσόντων προχώρησαν σε μπαράζ ανακοινώσεων μέσω των οποίων γίνεται η τοποθέτηση των προϊσταμένων σε έναν τομέα νευραλγικό για την ανάπτυξη αφού αφορά στη διαχείριση των ΕΣΠΑ.

Χθες υπήρξε  μαζική δημοσιοποίηση  των αποτελεσμάτων από τη μοριοδότηση των συνεντεύξεων του διαγωνισμού αξιολόγησης για τις θέσεις προϊσταμένων στο σύνολο των υπηρεσιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ στον ιστότοπο της Δημόσιας Εσωτερικής Πρόσκλησης (ΜΟΔ Α.Ε).

Σύμφωνα με το prototheme.gr υπάρχει μέχρι και υποψήφιος που κατατάσσεται πρώτος λαμβάνοντας  υψηλότατη βαθμολογία στα προφορικά (336 μόρια) ενώ στα γραπτά έχει λάβει μηδέν.

Αυτό κατέστη εφικτό μέσω της διαδικασίας της αυξημένης μοριοδότησης της συνέντευξης που υπερισχύει έναντι άλλων προσόντων.

Ως προς το θέμα της διαδικασίας πρέπει ακόμη να αναφερθεί πως προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων έληξε στις 9 Φεβρουαρίου 2018 και η ολοκλήρωση της διαδικασίας, με τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις, την επανεξέταση των δικαιολογητικών, τις ενστάσεις κ.ο.κ.,  έληξε το περασμένο καλοκαίρι του 2018.

Εν τούτοις  η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, που απαρτίζεται από… γενικούς γραμματείς και καθηγητές, οι οποίοι επιλέγονται από Επιτροπή που διορίζεται από τη διοίκηση της Δημόσιας Εσωτερικής Πρόσκλησης και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης χωρίς την παρουσία άλλου φορέα και κυρίως εκπροσώπου του ΑΣΕΠ, άρχισε να δημοσιοποιεί στοιχεία τον Μάιο με αποκορύφωμα την εβδομάδα μετά τις εκλογές.