Γερμανία: Τοπικό lockdown στη Β. Ρηνανία, προειδοποίηση για δεύτερο κύμα πανδημίας

Τοπικό lockdown στη Β. Ρηνανία, προειδοποίηση για δεύτερο κύμα πανδημίας

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα για πρώτη φορά την επιβολή εκ νέου τοπικού lockdown στο Γκούντερσλος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε σφαγείο της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου Αρμιν Λάσετ ανακοίνωσε ότι το τοπικό lockdown θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να προληφθεί. 

Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για την επιβράδυνση της μετάδοσης του κορονοϊού πρέπει να αρθούν, σημείωσε επίσης ο Λόταρ Βίλερ, και πρόσθεσε ότι ο καλός εξαερισμός είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση του κινδύνου διασποράς των ιού μέσω των σταγονιδίων.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.