Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, 13:39

-A +A

Τόνια Αράχωβα, η πρώτη Ελληνίδα που εξελέγη επικεφαλής του ENAM

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, 13:39
Τόνια Αράχωβα, η πρώτη Ελληνίδα που εξελέγη επικεφαλής του ENAM
-A +A

Η πρώτη Ελληνίδα που εξελέγη επικεφαλής (General Secretary) του ENAM (European Network of American Alumni Associations) που καλύπτει σήμερα 56 χώρες στην Ευρώπη και την Ευρασία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 400.000 μέλη, είναι η Τόνια Αράχωβα, Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Hellenic US Alumni Association.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν με online voting η κ. Αράχωβα επικράτησε με 70% των ψήφων έναντι 30% του Γερμανού έτερου υποψηφίου.

To ENAM έχει ως μέλη ηγέτες σε όλους τους τομείς (πολιτική, επιστήμη, πολιτισμός, εκπαίδευση, διπλωματία, δημοσιογραφία) που έχουν διακριθεί και έχουν επιλεγεί να μετεκπαιδευτούν στις ΗΠΑ με χορηγία του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στόχος του ΕΝΑΜ είναι να ενισχύει τη συνεργασία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων.

Η κ. Αράχωβα, τέως διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με σπουδές κλασικής φιλολογίας, οικονομικών και πολιτικής επικοινωνίας, είχε μετεκπαιδευτεί στο πρόγραμμα «American Libraries and Cultural Diplomacy”, πεδίο όπου έχει εκπονήσει και τη διατριβή της.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα