Τον πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt συνάντησε σήμερα ο Β. Λεβέντης

Τον πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt συνάντησε σήμερα ο Β. Λεβέντης

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey R. Pyatt, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis, αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων».

Σχετικά με το θέμα της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Λεβέντης επέμεινε «στο να δοθούν ισχυρά ανταλλάγματα στα Σκόπια, όπως ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνικές επενδύσεις, ακόμη και διευκολύνσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το δε κράτος των Σκοπίων σε ένδειξη καλής θέλησης να αποδεχθεί ονομασία χωρίς τη λέξη Μακεδονία, λόγου χάρη να ονομαστεί Σκόπια».

Στη συνάντηση, όπου παραβρέθηκαν η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Ελένη Μαρτσούκου και ο διπλωματικός σύμβουλός του, Σταύρος Βενιζέλος, ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος στον κ. Pyatt, τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση δώσει λύση με τον όρο Μακεδονία, η λύση αυτή θα είναι αντίθετη προς τη βούληση του ελληνικού λαού.

Τελικά θα βλάψει και τις ίδιες τις ΗΠΑ, οι οποίες θα δείξουν αχαριστία παρά τη μέχρι τώρα στάση της Ελλάδας που πάντα ήταν στο πλευρό των ΗΠΑ οσάκις το επέβαλε η προάσπιση του ελευθέρου κόσμου. Στο παρελθόν, λάθη από πλευράς κυβερνήσεων των ΗΠΑ πλήγωσαν πολύ τον ελληνικό λαό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news