Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμoύ για τις ηλικίες 40 - 50

Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμoύ για τις ηλικίες 40 - 50

Στην πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, αναφέροντας ότι τον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 40 με 50 ετών και τον Ιούνιο για τις ηλικίες των 30 με 40.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στον Πρώτο Πρόγραμμα, με βάση τον σχεδιασμό «είναι πιθανό ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου να έχει εμβολιαστεί το μισό του γενικού πληθυσμού».

Παράλληλα, εξήγησε ότι το φετινό Πάσχα θα γιορταστεί «εντός των τειχών. Αισιοδοξούμε όμως για τη συνέχεια».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι «μέσα στον Μάιο θα αρχίσει και η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson», ενώ ερωτηθείς για το αν οι τουρίστες θα είναι πιο ευέλικτοι στις μετακινήσεις απάντησε: «Δεν ισχύει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει Πάσχα μόνο για τους τουρίστες. Για τους τουρίστες ισχύουν ακριβώς οι ίδιες δεσμεύσεις που ισχύουν και για όλους τους έλληνες πολίτες». 

Αποκάλυψε τέλος ότι για τα κορονοπάρτι θα υπάρξει πρόνοια, ώστε να μην επαναληφθούν, σχολιάζοντας: «Ετερόκλητα στοιχεία συναθροίζονται σε αυτά τα πάρτι. Θα πρέπει να απομονώνονται όσοι προσδοκούν να δημιουργήσουν άλλες καταστάσεις».