Τον έλεγχο του κυριοτέρου μεθοριακού περάσματος με την Τουρκία ανέλαβαν οι ιρακινές αρχές

Τον έλεγχο του κυριοτέρου μεθοριακού περάσματος με την Τουρκία ανέλαβαν οι ιρακινές αρχές

Οι ιρακινές αρχές ανέλαβαν τον έλεγχο του κυριότερου χερσαίου μεθοριακού περάσματος με την Τουρκία, του Φις-Χαμπούρ που βρίσκεται στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σήμερα τελωνειακός αξιωματούχος.

Το πέρασμα ελεγχόταν από την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) καθώς βρίσκεται στην επαρχία Ντοχούκ, εντός των επίσημων δηλαδή συνόρων με την ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ.

Την ίδια στιγμή στρατιωτική αντιπροσωπεία του Ιράκ προετοιμάζεται να αναλάβει τον έλεγχο της κουρδικής μεθοριακής περιοχής με τη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Η αντιπροσωπεία, της οποίας ηγείται ο αρχηγός του ιρακινού επιτελείου στρατού, ο υπολοχαγός Otman al-Ganmi, επισκέπτεται το Φις-Χαμπούρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, αναφέρει ανακοίνωση της Κοινής Επιχειρησιακής Διοίκησης των ιρακινών δυνάμεων στη Βαγδάτη.

Η επίσκεψη έχει στόχο "τον έλεγχο του διεθνούς συνόρου", σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα δύο ιρακινά περάσματα σε Τουρκία και Συρία --το Ιμπραχήμ αλ-Χαλίλ και το Φις-Χαμπούρ αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ