Το υπονοούμενο του Νέντοβιτς και τα δεδομένα της παραμονής του στον Παναθηναϊκό

Το υπονοούμενο του Νέντοβιτς και τα δεδομένα της παραμονής του στον Παναθηναϊκό

Το κατάμεστο ΟΑΚΑ δεν είναι όνειρο και «απωθημένο» μόνο του νεοφερμένου φόργουορντ της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Μάριο Χεζόνια. Ο σταρ του φετινού «τριφυλλιού», Νεμάνια Νέντοβιτς, αναφέρθηκε στο μειονέκτημα της απουσίας του κοινού της ομάδας του από τις εξέδρες, λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό, με μία δήλωση που πάντως κάνει τους οπαδούς των «πράσινων» να αισιοδοξούν για την παραμονή του και την επόμενη σεζόν.

Ο 29χρονος Σέρβος ήταν προσκεκλημένος (όπως προ εβδομάδων ο παλαίμαχος γκαρντ, Τζος Τσίλντρες) στο podcast του σέντερ της Αρμάνι Μιλάνο και άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάιλ Χάινς. Σε ερώτηση για τον κόσμο της ομάδας του, αποκρίθηκε ότι «η στήριξη που έχει συνήθως ο Παναθηναϊκός στην έδρα του είναι φέτος απούσα. Ουσιαστικά είναι σαν να παίζουμε με μείον έναν παίκτη, αλλά είναι κάτι που πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε...».

Ο Νέντοβιτς συμπλήρωσε με νόημα, πως «ελπίζω ότι αν όχι μέσα στους επόμενους μήνες, τη νέα χρονιά να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας». Ηταν μια τοποθέτηση που επιβεβαιώνει πως στο μυαλό του υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές. Ο άλλοτε παίκτης των Ερυθρού Αστέρα, Λιέτουβος Ρίτας, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Βαλένθια, Μάλαγα και Αρμάνι Μιλάνο υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 μονοετές συμβόλαιο, σε μία κίνηση (χαμηλού) ρίσκου και για τις δύο πλευρές.

Οι «πράσινοι» έβαζαν στο ρόστερ τους έναν εξαιρετικό σκόρερ με μισθό 500.000, αρκετά χαμηλότερο από το 1,1 εκατ. με το οποίο αμειβόταν ετησίως την περασμένη διετία στην Ιταλία. Και σε μία εποχή με διοικητική αβεβαιότητα (από την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου) και αγωνιστικές απορίες, με τον ικανό μεν αλλά πρωτοεμφανιζόμενο δε κόουτς Γιώργο Βόβορα. Ο ίδιος ο παίκτης έριξε το κασέ του λόγω των συχνών τραυματισμών σε γόνατο και προσαγωγούς στο Μιλάνο, με στόχο να αποδείξει ότι, κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν είναι «τελειωμένος». Στην Αρμάνι έχασε από το 2018 ως το 2020 σχεδόν τα μισά ματς στην Ευρωλίγκα...

Παρά τη θλάση στη γάμπα στις αρχές Φεβρουαρίου, η οποία τον έχει κρατήσει εκτός αγώνων σχεδόν για επτά εβδομάδες, ο Νέντοβιτς είναι 4ος σκόρερ στη φετινή Ευρωλίγκα, με μ.ο. 16,67 πόντων, πίσω μόνο από τους Μάικ Τζέιμς (ΤΣΣΚΑ – 19,6), Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι – 19,2) και Τζόρνταν Λόιντ (Ερυθρός Αστέρας – 17,6). Το όνομά του ακούστηκε προ ημερών σε μεταγραφικά «σενάρια» για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο δεν αποκλείεται ο πρόσφατος τραυματισμός του να προβληματίσει και πάλι τους ενδιαφερόμενους.

Οι πρώτες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό έχουν ήδη γίνει, με βασικό θέμα ένα «κλειστό» διετές συμβόλαιο. Αλλά και με τους «πράσινους» να αναμένουν για την ώρα τις εξελίξεις στο θέμα χορηγών και παρουσίας κόσμου στις εξέδρες, ώστε να καταθέσουν την οικονομική τους πρόταση. Οι παράγοντες του «τριφυλλιού», πάντως, έχουν ζητήσει από τον Σέρβο να έχουν τον πρώτο και, κυρίως, τον τελευταίο λόγο στις προτάσεις που θα λάβει.     

Στο ΟΑΚΑ, στη «ζυγαριά» με την πιθανή εμπλοκή της Ρεάλ Μαδρίτης, θεωρούν ότι είναι υπέρ τους η επιθυμία του Σέρβου γκαρντ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παρκέ. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι προτεραιότητα η παραμονή του Μάριο Χεζόνια και μετά το καλοκαίρι. Για την ανανέωση του Κροάτη θα απαιτηθεί το μπάι άουτ των 400.000 ευρώ στη Μπαρτσελόνα και πιθανότητα ένα ετήσιο συμβόλαιο ύψους ενός εκατομμυρίου

Στα «λογιστικά» της «πράσινης» ΚΑΕ θα μπουν στο τέλος της σεζόν και τοι υποθέσεις των νέων συμβολαίων των Ντίνου Μήτογλου και Ιωάννη Παπαπέτρου. Με τα τωρινά δεδομένα, δείχνει μάλλον δύσκολη η παραμονή και των τεσσάρων... Εκτός αν το κασέ του Νεμάνια Νέντοβιτς παραμείνει σταθερό, λόγω του τελευταίου τραυματισμού του και της απροθυμίας άλλων ομάδων να ρισκάρουν, όπως έκανε το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός.