8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Το ΥΠΕΣ επεξεργάζεται νέο κλαδολόγιο στον δημόσιο τομέα

Την αναμόρφωση του κλαδολογίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Στόχος είναι η απλοποίηση του υφιστάμενου πολυδαίδαλου κλαδολογίου, (πάνω από 1.400 κλάδοι), με την κατάργηση-συγχώνευση κλάδων και ειδικοτήτων με συνάφεια μεταξύ τους, καθώς και η μελέτη για τη σύσταση διυπουργικών κλάδων. Για το έργο έχει συγκροτηθεί σχετική Ομάδα Εργασίας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη συνεδρίασή της, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών αναμένεται η εν λόγω Ομάδα να καταθέσει τη σχετική πρότασή της, ώστε η μεταρρύθμιση του κλαδολογίου να συμπληρώσει οργανικά τον νόμο για την εθελοντική κινητικότητα στο Δημόσιο, που κατατίθεται στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Την Ομάδα απαρτίζουν στελέχη του δημόσιου τομέα, με εξειδίκευση στα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Προβλέπεται συνεργασία με στελέχη όλων των υπουργείων και των ειδικών κλάδων, καθώς και μία ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ