To Twitter μπλόκαρε βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

To Twitter μπλόκαρε βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Το Twitter μπλόκαρε ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, επικαλούμενο την πολιτική της πλατφόρμας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Το βίντεο παρουσιάζει ένα κολλάζ από βίντεο και φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που ξέσπασαν μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς, ενώ ακούγεται ο Τραμπ να μιλά.

Μάλιστα, το Twitter δήλωσε ότι το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραβιάζει την πολιτική της πλατφόρμας περί πνευματικών δικαιωμάτων. «Ανταποκρινόμαστε σε βάσιμες καταγγελίες που μας έκαναν κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους», εξήγησε εκπρόσωπός του.

Η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στις 3 Ιουνίου το βίντεο, που διαρκεί 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα και είχε ανάβει στο κανάλι του Τραμπ στο YouTube. Το βίντεο είναι ακόμη διαθέσιμο στο YouTube και μέχρι τώρα έχει 60.000 views και 13.000 likes.